Росен Плевнелиев бе избран за член на новосъздадената международна група

...
 Росен Плевнелиев бе избран за член на новосъздадената международна група
Коментари Харесай

Плевнелиев щял да съветва македонския премиер Зоран Заев

 Росен Плевнелиев бе определен за член на новосъздадената интернационална група „ Приятели на Македония “ или „ Охридската група “. Това се похвалиха от пресцентъра на някогашния президент.

Държавният глава в интервала 2012-2017 година бе на посещаване в Македония, където се организира среща на групата с министър-председателя Зоран Заев и членове на държавното управление, както и взаимна конференция.

Председател на групата е сър Джордж Робъртсън, някогашен общоприет секретар на НАТО. Членове на групата са Карл Билд, някогашен министър - ръководител на Швеция и президент на Европейския съвет за външна политика, Волфганг Ишингер – президент на Мюнхенската Конференция за сигурност – най-влиятелният международен конгрес по въпросите на сигурността, Хавиер Солана – някогашен общоприет секретар на НАТО и други изявени дипломати и политици. Групата ще поучава и оказва помощ на министър-председателя Заев и държавното управление на Македония за по-бърза и ефикасна интеграция на Македония с Европейски Съюз и НАТО.

Този новооснован формат бе разгласен на 24 април в Скопие, като за участие са поканени някогашен президент, някогашен министър-председател, някогашни генерални секретари на НАТО, президент на Атлантическия съвет и други политици и дипломати, които в последните години са съдействали за европейския и евроатлантическия път на интеграция на Македония и на които държавното управление на страната се доверява да подкрепят пътя на интеграцията в Европейски Съюз и НАТО.

Тази покана е още едно самопризнание за напъните на президента Плевнелиев да работи за европейската интеграция на Македония и страните от Западните Балкани, твърди пресофисът на някогашния държавен глава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР